Nejnovější článek: Odhalme tajemství řetízků a přívěsků se symboly

Více článků v magazínu :Anketa

Tvé naposled hrané hry

  • Hra - Stunt Crazy - Trick Or Treat
    Video se načítá

Hra Rust nová survival pecka

Rust, takový je název herní pecky, ve které je hlavním tématem přežití. Rust byl vypuštěn jako Alfa verze na konci roku 2013 a kluci ze studií Facepunch byly jistě překvapeni, když již na začátku roku 2014 měli za sebou více jak milion prodaných kopií. Přibližme si tedy v tomto článku hru Rust a do budoucna si povíme i něco o prvních krocích k přežití.

Samotné slovo Rust znamená v překladu rez či rezivět. V případě hry však nejde o žádnou rez, ale o pustý a post-apokalyptický svět. Krom pár menších měst a budov nenajdete ve světe Rustu nic, co si sami nepostavíte. To je také hlavní složkou hry, přežít jen s minimem, které ze začátku máte. Nikdo vám totiž nenadělil automatickou pušku a kevlar na start hry, pouze kámen a plátěné kalhoty.

Vaším úkolem tak je nasbírat pomocí kamene co nejvíce surovin na základní potřeby, jako je přístřešek, jídlo, spacák či luk. O tom si však povíme příště. Pokud jde o samotnou hru, krom online hráčů v ní můžete narazit i na různou zvěř, ze které můžete získat potřebné suroviny. Z těch mírumilovných se ve hře nachází prase nebo jelen. Dravé šelmy jako medvěd či vlk, jsou trochu větší oříšek. Ve hře byly původně i zombie, které však následně nahradili ozáření vlci a medvědi. Mimochodem, z těchto „červených“ druhů padají velmi zajímavé věci.

Ohrožovat vás však nebude jen zvěř, ale i radiace, hlad či zima. Samozřejmě se můžete stát i obětí gangů nebo zlého souseda. Otázka kamarádství je zde velmi vrtkavá, můžete narazit na dobrodince, který s vámi rád vymění zboží nebo na blázna, kterému nevadí, že u sebe nic nemáte a stejně vás zabije. Co se týče již postavených budov ve hře, jsou to většinou ruiny měst nebo továren. Z větší části se v nich nacházejí bedny se zajímavými věcmi a návody, které se budou hodit. Nachází se v nich však také silná radiace, která vás nad určitou úroveň zabíjí.  

Pokud budete mít o hru zájem, můžete si ji pořídit přes Steam - Rust

 

 

 Systémové požadavky

 

Minimální Doporučené
Operační systém   Windows XP/Vista/7  Windows Vista/7/8
Procesor  Intel Core 2 Duo @ 2.0 Ghz / AMD Athlon 64 x2 4400+  Intel Core 2 Duo @ 3.0 GHz / AMD Athlon 64 X2 6000+
Paměť RAM  3 Gb  8 Gb
Místo na disku  1 Gb 

 2 Gb 

Grafická karta  nVidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD 3870 512Mb min.   nVidia GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 5850 1Gb min.
Direct X  9.0c  11

 

 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 06. 06. 2014   |   Zobrazeno: 34647x

Témata článku:Hry

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.